Urmărește emisiunea live


Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la Bruxelles cu Traian Băsescu şi Siegfried Mureşan

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, a avut întrevederi cu fostul preşedinte al României şi eurodeputatul Traian Băsescu, şi cu Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European şi membru al Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Republica Moldova, informează joi Moldpres, citând un comunicat de presă al guvernului de la Chişinău.

În cadrul întrevederii cu fostul preşedinte român, Maia Sandu i-a mulţumit acestuia pentru susţinerea fermă acordată în perioada de criză politică de la Chişinău şi pentru interesul constant faţă de Republica Moldova. 'Vă mulţumim că aţi fost alături de noi în acele momente dificile şi că ne-aţi încurajat să nu renunţăm, în ciuda obstacolelor, şi să apărăm cu toată forţa democraţia în ţara noastră', a spus Maia Sandu. 

La rândul său, Traian Băsescu a subliniat că este esenţial ca Republica Moldova să rămână un subiect important în discuţiile din Uniunea Europeană. Totodată, el a accentuat necesitatea finalizării cât mai rapide a interconectărilor, mai ales în domeniul gazelor naturale, precum şi rezolvarea altor probleme cu care se confruntă cetăţenii ţării. 

În cadrul dezbaterilor desfăşurate miercuri, 24 iulie, în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Traian Băsescu a remarcat că, deşi Republica Moldova beneficiază de aproximativ 30 de ani de asistenţă din partea Uniunii Europene, aceasta rămâne o zonă gri, accentuând, în acest context, că este necesar ca Republicii Moldova să i se ofere o perspectivă clară de integrare în UE, aminteşte Moldpres.

La întrevederea cu eurodeputatul Siegfried Mureşan, Maia Sandu l-a felicitat pentru noua funcţie din cadrul grupului PPE şi i-a mulţumit pentru susţinerea clară şi constantă a Republicii Moldova din ultima perioadă, acordată atât în numele Partidului Popular European (PPE), cât şi în nume personal. 

În acest context, Siegfried Mureşan a reiterat disponibilitatea UE în menţinerea şi întărirea cooperării pe diverse aspecte de interes comun şi a subliniat că, în ultima perioadă, s-au întâmplat multe lucruri pozitive, cum sunt procesele vizând curăţarea sistemului de justiţie. 

Vicepreşedintele grupului europarlamentar al PPE a menţionat importanţa păstrării interesului faţă de Republica Moldova şi că i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European să întreprindă cât mai multe vizite în această ţară. 

Oficialii au discutat, de asemenea, despre identificarea de noi oportunităţi pentru avansarea cooperării în domeniile prioritare. La întrevederi a participat şi ministrul moldovean al afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel