Premierul Moldovei, Pavel Filip îl contrazice pe Dodon

Acordul de asociere la UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova și ridicarea nivelului de trai al cetățenilor ei la standardele existente în țările membre ale Uniunii Europene, a declarat miercuri seara premierul moldovean Pavel Filip în prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.

În această reuniune, care a fost prezidată de premier, a fost examinat raportul privind realizarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE în anii 2014-2016.

Conform datelor prezentate de ministrul de externe, Andrei Galbur, acțiunile planificate pentru perioada menționată au fost realizate în proporție de peste 70%, iar rata de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar prevăzut de acord este în creștere. Totodată, în 2016 au fost eliminate mai multe restanțe, inclusiv datorită realizării cu succes a "foii de parcurs" convenită cu autoritățile de la Bruxelles, subliniază comunicatul.

"În 2016 am reușit să recuperăm mai multe restanțe, iar la sfârșitul anului a fost aprobat și Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, proiect ce definește prioritățile de activitate pentru anii următori', a menționat la rândul său Pavel Filip.

Cu această ocazie, șeful guvernului de la Chișinău a accentuat necesitatea elaborării unui plan de comunicare separat privind beneficiile Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, astfel ca și cetățeanul de rând să cunoască mai bine despre ce înseamnă și ce oferă acest acord, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel