Premierul Japoniei Shinzo Abe condamnă atacul "atroce" de lângă Tokyo

Premierul japonez Shinzo Abe s-a declarat marţi consternat de atacul "atroce" din oraşul Kawasaki, de lângă Tokyo, în care potrivit ultimului bilanţ 18 persoane, majoritatea copii, au fost înjunghiate, dintre care două mortal, transmit AFP şi Kyodo.

"Este un caz realmente atroce. Sunt foarte revoltat. Sincere condoleanţe victimelor şi sper ca răniţii să se refacă rapid", a declarat Abe la televiziune.

Atacul, un eveniment rar în Japonia, considerată o ţară sigură, a survenit cu puţin înainte de ora locală 08:00 în oraşul de la sud de capitala niponă.

Potrivit media locale, un bărbat în jur de 50 de ani înarmat cu două cuţite a strigat "Am să vă omor!", înainte de a se năpusti asupra copiilor care aşteptau autobuzul şcolar, în apropierea unui parc dintr-o zonă rezidenţială. O fetiţă de 12 ani şi un bărbat de 39, probabil tatăl unui elev, au murit la spital în urma rănilor suferite.

După atac, agresorul şi-a îndreptat armele asupra sa şi a decedat la rândul său la spital în urma leziunilor pe care şi le-a provocat.

Poliţia a blocat accesul la scena atacului, unde rămăseseră bălţi de sânge.

Cei 16 copii înjunghiaţi erau elevi la şcoala catolică privată Caritas din oraş.

Incident îngrozitor



Dintre răniţi, o femeie în jur de 40 de ani şi trei fetiţe de şase ani sunt în stare gravă, a precizat pentru presă Takehito Otsubo, directorul adjunct al spitalului în care au fost internate victimele.

"Este un incident îngrozitor", a reacţionat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga.

Atacul a survenit spre finalul vizitei în Japonia a preşedintelui american Donald Trump, care a ţinut să asigure că "toţi americanii sunt alături de poporul japonez şi plâng pentru victime şi familiile lor". "În numele Primei Doamne şi al meu personal, vreau să le adresez rugăciunile şi compasiunea noastră", a adăugat el, cu puţin înainte de a decola către Washington.

Atacurile în masă sunt rare în Japonia, care dispune de o legislaţie strictă privind controlul armelor şi unde rata criminalităţii este relativă scăzută, dar au mai fost izbucniri de violenţă care au marcat arhipelagul.

Atac sâgerors



În iulie 2016, un tânăr a ucis tot cu armă albă 19 persoane într-un centru pentru handicapaţi mintal din apropiere de Tokyo, în cel mai sângeros atac comis în această ţară din 1938 încoace.

În 2008, un bărbat de 28 de ani a intrat cu camionul în pietoni în "cartierul electronicii" Akihabara din capitala niponă, după care şi-a continuat atacul cu un cuţit cu lamă dublă, omorând şapte oameni. 

Vezi și: Donald Trump: Nu urmărim o schimbare de regim la Teheran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel