Premierul Japoniei a revenit la ideea de a trimite o navă de război în Orientul Mijlociu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prim-ministrul nipon a reiterat intenția de a desfășura forțe de apărare japoneze în Orientul Mijlociu.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a reluat ideea de a desfășura Forțele de Auto-Apărare în Orientul Mijlociu în scopul asigurării securității navelor nipone, conform Agerpres. Măsura vine într-un moment în care tensiunile din regiune au atins un maxim în urma morții lui Qassem Soleimani, ucis într-un raid american.

Într-o conferință de presă televizată, Abe a chemat toate națiunile implicate să facă eforturi diplomatice pentru a reduce tensiunea și pentru a evita escaladarea situației.

Japonia face apel la diplomație

„Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu şi sunt profund îngrijorat. O escaladare suplimentară ar trebui evitată şi chem toate părțile implicate să epuizeze toate eforturile diplomatice pentru reducerea tensiunilor”, a spus premierul nipon.

„Avem în vedere să desfășurăm Forțele de Auto-Apărare în această regiune pentru a întări colectarea de informații şi a asigura trecerea în siguranță a navelor legate de Japonia", mai spus Abe, reiterând un plan prezentat luna trecută.

În decembrie, guvernul nipon a anunțat că va trimite o navă de război și avioane de patrulare în Orientul Mijlociu, de unde provin circa 90 de procente din importul Japoniei de țiței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel