Premierul irlandez Leo Varadkar spune că un acord de Brexit este încă posibil până la 31 octombrie

Premierul irlandez Leo Varadkar a declarat joi că un acord pentru Brexit este posibil până la 31 octombrie, după ceea ce a caracterizat drept foarte pozitivă o întâlnire avută cu omologul său britanic Boris Johnson, relatează Reuters.

"Am avut o întâlnire foarte bună cu prim-ministrul... foarte pozitivă şi foarte promiţătoare. Văd o cale către o înţelegere în următoarele săptămâni", a declarat Varadkar după întrevederea care a avut loc la Liverpool.

"Cred că este posibil să ajungem la un acord, să avem un tratat convenit, să permitem Regatului Unit să iasă din UE într-un mod ordonat şi să reuşim asta până la sfârşitul lui octombrie, dar se pot strecura multe între ceaşcă şi buze şi multe lucruri nu se află sub controlul meu", a spus el.

Tot joi, cancelarul german Angela Merkel a declarat, în cadrul unei conferinţe găzduite de puternicul sindicat IG Metall la Nurnberg, că toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor lupta până în ultima zi pentru a se asigura că Regatul Unit nu iese din blocul comunitar fără acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel