EXCLUSIV  Premieri România, numitor comun. Remus Borza, analiză la sânge. SINGURUL premier care s-a diferențiat

Deputatul independent Remus Borza a vorbit, în emisiunea ”Borza Analytica”, de la DCNews, despre premierii pe care i-a avut România după Revoluție. 

Remus Borza a analizat foștii premieri și a tras un semnal de alarmă asupra faptului că niciun șef de Executiv care a trecut pe la Palatul Victoria nu a activat în mediul privat.

„Ideea de bază e că trebuie să promovăm elitele autentice. Ce au în comun Tudose, Grindeanu și doamna Viorica Dăncilă? Faptul că au fost niște lefegii toată viața și vin din administrație. Administrația publică e cea mai mare gaură neagră a României, în fiecare an se pierd acolo 35-40 de miliarde de euro.

Două treimi din satele României nu au asfalt, canalizare, apă curentă și gaze. Doar 9% din cele 3.200 de unități administrativ-teritoriale se autofinanțează prin impozite și taxe. Restul de 91% stau cu mâna întinsă la bugetul statului.

Ce experiență managerială pot să aibă oameni care vin doar din administrație?”, s-a întrebat Remus Borza, care a subliniat faptul că România este un S.A.

Totodată, jurnalistul Val Vâlcu a precizat că, din foștii premieri, nimeni nu a activat în privat. Victor Ciorbea a fost lider sindical, Radu Vasile, istoric, Adrian Năstase venise de la un institut de cercetare, Emil Boc nu a lucrat în privat, la fel cum nu a făcut-o nici Victor Ponta.

„Singurul care lucrese puțin în mediul privat era Călin Popescu Tăriceanu”, a completat analistul politic Bogdan Chirieac.

Remus Borza este de acord că sub Cabinetul condus de Călin Popescu Tăriceanu, țara a avut cea mai mare creștere economică, dar nu crede că România a avut ”un premier mai populist decât Tăriceanu”, făcând referire la creșterea numărului bugetarilor din mandatul său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel