PREMIERĂ! Se deschid Grădinile Castelului Windsor pentru vizitatori

Castelul Windsor, una dintre reşedinţele oficiale ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi va deschide grădinile sale pentru public, prima dată în peste 40 de ani, relatează Reuters.

Vizitatorii castelului, unde regina şi-a petrecut ultimele luni pe perioada măsurilor de restricţie impuse în Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19 înainte de a călători în Scoţia, vor putea face un tur al grădinii, creată în anii 1820, în weekend-uri în lunile august şi septembrie.

În grădină sunt plantate 3.500 de tufe de trandafiri în jurul unei fântâni centrale. Ea se mândreşte cu o istorie bogată care a servit gusturile diverse ale monarhilor de-a lungul secolelor. Grădina a fost iniţial creată pentru a oferi o privelişte plăcută din apartamentele regale de-a lungul faţadei estice a castelului.

Grădinile au fost remodelate ulterior de Regina Victoria şi Prinţul Albert în secolul al XIX-lea, deşi Prinţul Filip, soţul Reginei Elisabeta, este responsabil pentru aspectul actual al grădinii, datând din 1971.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, grădina a fost săpată complet pentru a se planta legume, a spus Richard Williams, curator al Castelului Windsor. Castelul Windsor a fost construit de William Cuceritorul în secolul al 11-lea şi se află la vest de Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel