PREMIERĂ pentru lira sterlină după discursul premierului May

Lira sterlină s-a apreciat semnificativ faţă de dolar, îndreptându-se spre cel mai semnificativ avans de la criza financiară globală, după ce, marţi, premierul britanic Theresa May a dat asigurări că acordul final cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE va fi supus la vot în Parlamentul de la Londra.

Moneda britanică a înregistrat cea mai semnificativă apreciere din octombrie 2008 după ce Theresa May a prezentat, într-un discurs, cele 12 priorităţi avute în vedere în contextul părăsirii forului comunitar de către ţara sa, declarând că Brexit-ul va semnifica ieşirea Marii Britanii de pe piaţa unică europeană, punând astfel capăt speculaţiilor conform cărora Londra va încerca să obţină un aşa-numit 'soft Brexit'.

Vreau să fiu clară! Ceea ce propun nu poate însemna apartenenţa la piaţa unică. În schimb, vom căuta cel mai mare acces posibil la ea printr-un acord de liber schimb nou, cuprinzător şi ambiţios, a afirmat Theresa May. Lira sterlină s-a apreciat marţi la prânz cu 2,5%, la 1,2347 dolari, după ce luni s-a depreciat până la 1,1986 dolari. Faptul că premierul Theresa May a anunţat că acordul final cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus la vot în Camera Comunelor şi în Camera Lorzilor este pozitiv pentru lira sterlină. Solicitarea acordului Parlamentului este benefică, a afirmat analistul Athanasios Vamvakidis, de la BofAML, scrie Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel