Premieră mondială. Panasonic: Primul televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR

Panasonic aduce primul televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR din lume, Panasonic EZ1000. 

Panasonic EZ1000 evidențiază întregul potenţial de contrast și culori al tehnologiei de ecran OLED de ultimă generaţie, concretizate în imagini de o acuratețe unică și o frumuseţe spectaculoasă.

Pentru a furniza sunet de cea mai bună calitate, difuzoarele cu lame dinamice ale modelului EZ1000 au fost optimizate de către inginerii celebrului brand audio al companiei, Technics.

Prin acest model,  Panasonic a revoluţionat tehnologia utilizată în televiziune.

Panoul Panoul OLED HDR poate reda luminozitatea maximă de aproximativ două ori mai bine decât un panou OLED convenţional și poate livra aproximativ întregul spaţiu de culoare DCI care a fost acceptat la scară largă ca fiind o componentă esenţială pentru producerea unei imagini cu domeniu dinamic ridicat (HDR), autentice.

În plus, a fost introdus un filtru Absolute Black (Negru Absolut) care absoarbe lumina ambientală și reflexiile, astfel încât partea unei imagini care trebuie să fie neagră este cu adevărat neagră. Tonul magenta care afectează celelalte ecrane OLED în camere luminoase este eliminat complet.

O altă caracteristică fără precedent este precizia ”Delta Zero”. Acest lucru înseamnă că, datorită sistemului 3D Look Up Table, similar cu cele utilizate de divizia de monitoare profesionale pentru transmisii și realizare a filmelor, Panasonic EZ1000 poate oferi unele dintre cele mai precise culori din universul televiziunii.

(w670)

Procesorul HCX2 soluţionează una dintre cele mai mari probleme ale televizoarelor: pierderea detaliilor în zone ale imaginii care sunt aproape negre. Unul dintre cele mai importante puncte forte ale ecranului OLED este capacitatea de creare a unui negru profund, extraordinar de bogat. Pentru a oferi aceste nuanţe de negru, pixelii OLED sunt practic dezactivați - iar reactivarea acestora necesită o îmbunătăţire fizică destul de importantă în ceea ce priveşte tehnologia. Panasonic poate utiliza informațiile acumulate la proiectarea televizoarelor cu plasmă pentru a compensa această caracteristică a tehnologiei panoului OLED.

Calibrat la Hollywood Panasonic intenționează să continue colaborarea cu renumitul colorist de la Hollywood, Mike Sowa, pentru a calibra fin modelul EZ1000 înaintea lansării din luna iunie, astfel încât acesta să livreze imagini care să corespundă intenţiilor originale ale realizatorilor.

EZ1000 permite utilizatorilor profesionişti să încarce propriile sisteme 3D Look Up Table color de pe card SD sau memorie USB, dacă este necesar. Modelul include setări de calibrare Imaging Science Foundation (isf) și este compatibil cu sistemul de calibrare Portrait Displays CalMAN. Pentru consumatori, aceste funcţii reprezintă o dovadă suplimentară a nivelului de precizie a imaginii cu adevărat unice a televizorului EZ1000.

În afara faptului că este compatibil cu standardul industrial HDR10 (PQ), EZ1000 va fi compatibil și cu noul format HDR Hybrid Log Gamma. Acest lucru înseamnă că televizorul va fi compatibil cu noua generaţie de servicii de transmisie HDR așteptate a fi lansate în 2017.

Panasonic a dezvoltat difuzorul cu lame dinamice: un sistem audio incredibil de subţire care include nu mai puţin de 14 unități de difuzoare (opt woofere, patru difuzoare de medii și două tweetere, plus un radiator pasiv quad pentru a amplifica sunetele joase).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel