Premieră. Grup de suport pentru pacienții cu cancer colorectal

Pacienții cu cancer colorectal pot participa la un grup de suport multidisciplinar, cu oncolog, psiholog și nutriționist, primul de acest fel din România. Grupul este creat de FABC în parteneriat cu Institutul Oncologic „Al.I. Trestioreanu” din București. 

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Institutul Oncologic „Al.I. Trestioreanu” din București anunță crearea primului grup de suport multidisciplinar, realizat în cadrul unui spital, pentru pacienții diagnosticați cu cancer colorectal.

Inițiativă în premieră

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între pacienți, supraviețuitori ai cancerului colorectal, și specialiștii în domeniu. Printre obiectivele grupului de suport se află:

- creșterea nivelului de informare pentru pacienți,

- creșterea nivelului de cunoștințe cu privire la importanța unei nutriții adecvate în gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajută și ce alimente sunt dăunătoare),

- reducerea stării de anxietate provocată de boală,

- diminuarea stării de epuizare fizică și psihică.

Echipa medicală ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din doi medici specialiști oncologi, un psiholog și un nutriționist. Aceștia vor răspunde tuturor întrebărilor pacienților, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia.

Când au loc întâlnirile

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic „Al.I. Trestioreanu” București, de două ori pe lună, în grupe separate pentru femei și bărbați. Ora de începere este 15:30, întâlnirile durează până la 3 ore, iar accesul este gratuit.

Programul exact este:

Bărbați: 31 iulie, 14 august, 28 august, 4 septembrie, 18 septembrie

Femei: 30 iulie, 13 august, 27 august, 3 septembrie, 17 septembrie

Un pas spre normalitate

„Ne bucură foarte mult că am reușit să demarăm acest proiect pilot. Pentru pacienți, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienților speranța că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. În viitor, sperăm să putem continua proiectul și în alte centre de oncologie din țară”, spune Cezar Irimia, președintele FABC.

„Cred cu tărie că misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacienților o gamă completă de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mândri că prin susținerea acestui proiect reușim să extindem gama de servicii oferite pacienților cu afecțiuni oncologice din sudul țării”, a afirmat dr. Anca Lidia Kajanto, manager Institutul Oncologic „Al.I. Trestioreanu” București.

Pentru informații suplimentare și întrebări legate de grupul de suport vă stă la dispoziție psiholog Lidia Stoica: 0720 655 618.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an.

În România, 10.256 de pacienți sunt diagnosticați anual cu această formă de cancer, în timp ce anual 5.675 dintre aceștia pierd lupta cu boala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel