Prefectul de Giurgiu, reacție după ce a aflat că ministrul Carmen Dan vrea demiterea sa

Prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea, afirmă că a aflat din presă că ministrul de Interne, Carmen Dan, vrea să ceară demiterea sa din funcţie pentru că nu a răspuns la telefon în noaptea în care a fost instalat codul portocaliu de zăpadă şi viscol în judeţ, precizând că nu a primit o informare oficială în acest sens. 

Am auzit şi eu că ministrul de Interne ar solicita demiterea mea, dar nu am primit nicio informare oficială fiind şi weekend. A fost o confuzie. În noaptea în care a intrat în vigoare codul portocaliu de zăpadă şi viscol la Giurgiu, ministrul de Interne m-a sunat la orele 2,00 pe numărul vechi, un telefon personal pe care nu îl aveam la mine pentru că nu prea îl folosesc, se descarcă repede. Dar am văzut apelurile şi după orele 2,30 am luat legătura cu ministrul de Interne pe telefonul de serviciu, telefonul guvernamental. Se poate verifica acest lucru şi am discutat de cinci-şase ori până dimineaţă, a declarat, pentru Agerpres, prefectul de Giurgiu.

Acesta a mai spus că nu a primit nicio informare oficială şi a refuzat să se pronunţe pe o decizie care ar putea fi luată de ministrul Carmen Dan.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat sâmbătă că îi va cere premierului Sorin Grindeanu să dispună 'încetarea exercitării funcţiei' în cazul prefectului de Giurgiu deoarece în urmă cu două zile a încercat timp de trei ore să ia legătura cu acesta şi nu a reuşit.

'Această situaţie a fost un test pentru toată lumea, pentru toţi cei care au avut competenţe în gestionare. Şi vă dau un exemplu: acum două nopţi l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să-l rog pe domnul prim ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Giurgiu pentru că este nepermis, în situaţiile în care ai pe teritoriul judeţului şi vamă, să fii de negăsit', a spus Carmen Dan la finalul şedinţei ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel