Prefectul Brașovului îi atrage atenția primarului. Litigiul de la ÎCCJ

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, îi atrage atenţia primarului municipiului reşedinţă, George Scripcaru, prin intermediul unui comunicat de presă, că Cetatea Braşovului este un imobil aflat în litigiu, Guvernul neavând posibilitatea să-l transfere printr-o Hotărâre, până la finalizarea acestuia, însă, în acelaşi timp, primăria are obligaţia de a întreţine obiectivele care sunt în proprietate sa - cele două Turnuri.

Prefectul a făcut referire la declaraţiile recente ale primarului George Scripcaru, care susţinea că "primăria a finalizat lucrările de reparaţii curente şi de întreţinere la căile de acces către turnurile, bastioanele şi zidurile de apărare ale Braşovului şi intenţionează să le redea circuitului turistic, deşi încă aşteaptă Hotărârea de Guvern care va reglementa trecerea acestor monumente de la Consiliul Judeţean la Primăria Braşov" şi care îi cerea prefectului "să facă mai mult pentru a rezolva această problemă".

Primăria Brașov, proprietarul imobilelor

Potrivit sursei citate, Primăria municipiului Braşov este proprietarul celor două imobile cunoscute ca Turnul Negru şi Turnul Alb, "ca urmare, nu este nevoie de nicio Hotărâre de Guvern pentru ca să se achite de obligaţiile ce-i revin ca proprietar (...) şi anume, de a întreţine aceste imobile".

Totodată, în comunicatul citat, prefectul a subliniat că, faţă de promovarea unui proiect de HG de către Instituţia Prefectului Judeţului Braşov, având ca obiect transmiterea imobilului denumit generic "Complex-Cetate", din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Braşov şi în administrarea Consiliului Local, că "situaţia juridică nu este definitivă, decizia civilă (...) fiind supusă recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

"Primarul George Scripcaru ori a intrat în campanie electorală şi atacul nefondat este singura armă pe care o are la dispoziţie, ori nu ascultă ce i se spune din partea specialiştilor din Primărie, care ştiu să interpreteze corect legea. Cât priveşte Cetatea Braşovului, George Scripcaru ştie foarte bine că este un obiectiv aflat în litigiu, dar cu toate acestea aruncă vina pe Guvern pentru situaţia incertă, după părerea lui. Pe de altă parte, Codul administrativ vine în ajutorul administraţiilor locale, astfel că monumentele istorice aflate în proprietatea oraşului pot fi puse în valoare după cum se doreşte. În fapt, Primăria municipiului Braşov are chiar obligaţia de a întreţine aceste obiective", a declarat, potrivit sursei citate, prefectul Marian Rasaliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel