Predoiu anunță măsuri alternative recursului compensatoriu

Rodica Mitu / 03 dec 2019 / 14:36

Cătălin Predoiu a anunțat că vor fi identificate o serie de măsuri alternative recursului compesatoriu.

Cătălin Predoiu a anunțat, după dezbaterile din comisia juridică a Camerei Deputaților, că vor fi identificate o serie de măsuri alternative recursului compesatoriu, între care se numără creșterea numărului de locuri de detenție, îmbunătățirea spațiilor și consolidarea sistemului de probațiune.

Cătălin Predoiu a spus că va merge la CEDO pentru a explica de ce a fost aplicat recursul compensatoriu și care sunt măsurile alternative acestei legi: „Starea de siguranță a cetățenilor, securitatea cetățenilor români nu este de negociat și de discutat, vom explica de ce s-a ajuns aici și faptul că nu mai putem tolera această stare de nesiguranță, dar în același timp vom arata și ce urmează să facem în continuare".

„În primul rând, creștem numărul de locuri de detenție și mai ales să îmbunătățim calitatea lor. Să facem o evidență clară a acelor spații, care nu prezintă condiții decente de detenție și să intervenim asupra lor. Este nevoie de un management, într-adevăr, mult mai aplicat în sistemul penitenciar cu privire la remedierea acestor condiții de detenție. În al doilea rând, să punem de picioare sistemul de probațiune, care, la ora asta, este mai mult formal decât efectiv, nu este eficient", a declarat ministrul Justiției în privința pașilor care vor fi urmați.