Precizările Poliţiei Române. Situaţia traficului la început de săptămână

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineaţă, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită, din cauza vreunui eveniment rutier.

Pe autostrada A1 București - Pitești, timp de aproximativ o lună, pe sensul de mers către Piteşti, la kilometrul 35+500 de metri, se execută lucrări la un rost de dilataţie al podului (alternativ, pe benzile unu sau doi). De asemenea, pe sensul către Capitală, se realizează lucrări (rosturi de dilatație pod) în zona kilometrului 109 (Pitești), pe banda de urgență și pe prima bandă.

Tot pe autostrada A1, dar pe sensul către Deva al tronsonului Sebeș - Deva, se execută lucrări (consolidare, din cauza tasării carosabilului) în zona kilometrului 315 (Pianu, județul Alba), pe banda numărul 1. Aceste reparații vor dura aproximativ o lună și jumătate, după care șantierul se va muta pe sensul opus.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe DN7, la kilometrul 163 + 300 de metri, în afara localităţii vâlcene Milcoiu, din cauza unei alunecări de teren produse în data de 13.06.2017, care a afectat banda de coborâre a zonei cunoscută sub denumirea de Dealul Negru, respectiv sensul de mers Piteşti - Râmnicu Vâlcea. Se circulă astfel pe cea de-a doua bandă a sensului de mers către Piteşti, cu ajutorul indicatoarelor rutiere montate la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei. Lungimea drumului afectat este de aproximativ 25 de metri şi se estimează că lucrările de reparaţii vor dura aproximativ o lună de zile.

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş - Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi - Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi - DJ678A - DN7 Deduleşti.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău - Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, DN1 Săcele - Braşov.

În judeţul Mureş, pe DN13 Sighişoara - Târgu Mureş, între localităţile Bălăuşeri şi Găieşti (km 149+200 – 149+360), se execută lucrări de consolidare a terasamentului, iar circulaţia se desfăşoară semaforizat. În zilele cu trafic intens, se formează coloane de autovehicule.

În judeţul Olt este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa - Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa - Salcia, DJ677 Salcia - Pleșoiu (DN64).

În judeţul Suceava se execută lucrări de întreţinere a carosabilului pe trei artere naţionale, până la sfârşitul lunii iulie a acestui an, astfel:

- DN 2E - între kilometrii 0 şi 30+505 metri;

- DN17 - între kilometrii 116 şi 227+625 de metri;

- DN 17B - între kilometrii 14 şi 33+320 de metri.

Tot în judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

În judeţul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6(E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, circulaţia se desfăşoară alternativ, semaforizat. În zilele cu trafic intens (mai ales la sfârşit de săptămână), în zona respectivă se formează coloane de autovehicule. Pentru fluidizarea circulaţiei, pot fi folosite următoarele rute ocolitoare:

- pentru zona Zimnicea: DJ506 Vităneşti - Beiu, DN51 Smârdioasa - Zimnicea;

- pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roşiorii de Vede) - DN6 Buzescu - Nanov - DN52 - Turnu Măgurele.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între kilometrii 200+615 şi 201+265 de metri (între Călimăneşti şi Brezoi), se execută lucrări la viaductul Cârligu Mic. Circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice sau al piloţilor de trafic.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) - Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

DN67C-Transalpina este redeschis în totalitate. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) - Obârşia Lotrului (km 59+800, judeţul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07:00 - 20:00, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 30 km/h, precizează Infotrafic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel