Prețuri medicamente. Florian Bodog: Informație ERONATĂ

Florian Bodog
Florian Bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat joi că este eronată informaţia vehiculată în presă potrivit căreia în primăvara anului trecut ar fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătăţii. 

"Informaţia vehiculată în presă cum că, în primăvara anului trecut, aş fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătăţii este eronată! Începând cu 5 iunie 2015, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr.75/2009 art. 22 alin.1, modificat şi completat prin art. 19 din Ordinul 703/2015, Catalogul naţional al preţurilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescripţie medicală, autorizate de punere pe piaţă în România (CANAMED) nu se mai publică pe site-ul www.ms.ro. De la această dată, Ordinele de ministru privind orice modificare şi completare a CANAMED respectă procedura de transparenţă decizională şi se publică în Monitorul Oficial", a afirmat ministrul pe pagina sa de Facebook. 

El consideră că este important de precizat că în CANAMED sunt cuprinse nivelurile maximale ale preţurilor, nu cele de achiziţie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel