EXCLUSIV  Prețuri energie și gaze: Ministru ALDE, anunț important pentru cetățeni

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a dezvăluit, la DC News LIVE, că nu există posibilitatea să crească prețul la energie electrică. Mai mult, acesta critică o ordonanță dată de Guvernul tehnocrat în octombrie anul trecut, și prin care liberalizarea prețului gazului intră în vigoare abia în aprilie.

”Energia electrică nu poate să intre în programul de majorare al acestor tarife. Ele sunt reglementate de către ANRE, iar fără o justificare concretă și corectă a companiilor nu înțeleg de ce s-ar mări.

Pe partea de gaze, după liberalizarea pieței de la 1 aprilie, pentru consumatorul casnic, care este protejat până în 2021 de lege, adică pentru populație, singura majorare acceptată în acest an, conform ordinului emis de ANRE, este de 2,2%, cu posibilitatea de a se face un reglaj la sârșitul anului.

Nu ar trebui să fie influnețe majore. O să vedem cum merge și evoluția celor două piețe. Cea de electricitate este de mult în lucru și funcționează, există posibilitatea de a schimba furnizorul. Pe piața de gaze, după ieșirea ordonanței 64 din Parlament, noi sperăm să se reglementeze toate aceste lucruri care nu au fost puse în ordine, în ordonanța care a fost emisă anul trecut.

Aici este din nou o nemulțumire a mea. Nu mi se pare normal ca anul trecut, în octombrie, să emiți o ordonanță pentru liberalizarea prețului la gaze, dar ea să intre în vigoare abia din aprilie. Mi se pare total incorect. Dacă dorești să îți asumi un lucru, o faci pe mandatul tău”, a declarat Toma Petcu la DC News Life.

Declarația video de la minutul 54:


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel