Președintele Recep Erdogan ACUZĂ Uniunea Europeană

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că turcii vor primi cu ”consolare” o decizie venită de la Bruxelles în legătură cu imposibilitatea ascensiunii ţării la Uniunea Europeană.

Acesta i-a acuzat pe liderii europeni că irosesc în acest moment timpul Turciei, cu un proces de ascensiune ce stagnează de câţiva ani, se arată într-un interviu pentru BBC.

Preşedintele a precizat că majoritatea turcilor nu mai doreşte aderarea la Uniunea Europeană, pentru că abordarea liderilor europeni este ”nesinceră” în raport cu Turcia.

”UE ne iroseşte timpul. Noi ne respectăm cuvântul. Dacă UE spune clar: Nu vom fi capabili să acceptăm Turcia în UE - atunci noi ne vom consola cu asta. Vom iniţia planul B şi C. Uniunea Europeană nu este indispensabilă pentru noi... Suntem relaxaţi”, a declarat Erdogan.

”Turcia poate să stea pe propriile picioare”, a declarat preşedintele Erdogan într-un interviu exclusiv pentru jurnalista Zeinab Badawi.

De asemenea, acesta a dezminţit că autorităţile turce au trimis 150 de jurnalişti în spatele gratiilor, susţinând că doar doi posesori de legitimaţii de presă sunt închişi în penitenciarele din Turcia.

Preşedintele s-a arătat revoltat de faptul că nu mai este invitat la summitul liderilor UE.

”La un moment, atunci când eram în primul meu mandat de premier, Turcia era catalogată drept o ţară care a reuşit o revoluţie tăcută, în timpul unui summit al liderilor UE. Acum nu doar că UE nu ne mai invită la summiturile liderilor, dar ne iroseşte timpul. Aceasta este situaţia”, a declarat Erdogan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel