EXCLUSIV  Președintele CIADO infirmă raportul ANA: Numărul consumatorilor de droguri este mult mai mare

Președintele Asociației CIADO, Gigel Lazăr suspectează că statisticile Agenției Naționale Antidrog cu privire la nivelul de consum din România conțin date eronate, mult sub nivelul real.

Gigel Lazăr a declarat, pentru DC News, că Raportul european privind situaţia drogurilor 2018 se bazează pe date incomplete furnizate de Agenția Națională Antidrog și că nu reflectă situația reală a consumului de droguri în România. “E foarte clar că în ultimii 10 ani a explodat consumul de droguri. Studiul de la Lisabona se bazează pe pe informații primite de la Agenția Națională Antidrog și nu conține  niște date importante.

În studiul lor nu se regăsesc comenzile de pe internet și atunci eu nu pot să am nicio prevalență apropiată despre volumul de consum. De aici apare și suspiciunea noastră cu privire la aceste statistici. În plus niciodată nu apărut într-un raport al ANA consumul de droguri de la petreceri.

Ecstazy este din ce în ce mai consumat la festivalurile de muzică din România. Nu avem nicio statistică a consumului de cocaină din cluburile mari. Studiu se face la un nivel rudimentar și duce din start la o scădere a cifrei reale care este cu mult mai mare”, susține președintele CIADO.  

Fără plan de măsuri aprobat, din 2017

Acesta ne-a spus că este imposibil să fi scăzut prevalența consumului de droguri în condițiile în care Agenția Națională Antidrog nu are niciun plan de măsuri aprobat la nivel guvernamental din 2017.  

“Și chiar și așa, dacă acceptăm rezultatele de anul acesta,  o prevalență de 5,8 % înseamnă aproximativ un număr de aproximativ 780.000  de români care au consumat cel puțin o dată în viață un drog ceea, ce nu înseamnă puțin. În plus, cum e posibil să fi scăzut procentul față de statistica de anul trecut având în vedere că din 2017 nu a mai fost aprobat la nivel guvernamental niciun plan de acțiuni de prevenire a consumului de droguri. Deci ce acțiuni a întreprins ANA pentru această scădere de consum având în vedere ca de aproape doi ani nu au avut niciun plan de măsuri aprobat”, susține Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel