EXCLUSIV  Marele Maestru Bălănescu, despre cea mai mare amenințare la adresa securității naționale: Trebuie să oprim

Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, a relatat, la interviurile DC News, detalii despre singurul program de prevenire al exodului tinerilor din țară și despre cum a obținut colaborarea tutoror instituțiilor pentru implementarea acestuia. 

Radu Bălănescu a vorbit cu încredere despre tinerii români care sunt implicați acolo unde consideră că pot învăța ceva. "Organizația noastră este puternică, comparativ cu alte organizații de tradiție din alte țări pentru că avem o medie de vârstă scăzută, adică de 42 de ani. Ceea ce înseamnă un viitor asigurat, ceea ce înseamnă că în instituția noastră tinerii doresc să vină, și știți deja că tânara generație nu mai vine de dragul de a veni, ci doar unde ceva se întâmplă, adică unde se pot regăsi și pot învăța ceva. Am reușit să avem o strategie prin care să facem tinerii să vină și să devină francmasoni", a declarat Marele Maestru.

"Educația, potrivire pentru viață"

Marele Maestru a oferit detalii despre programul pe care îl implementează în universitățile din România. "Programul de educație este una dintre ideile dedicate societății civile, României. Se numește “Educația, potrivire pentru viață”. Se adresează studenților din marile centre universitare ale României la care spre marea noastră bucurie, au aderat toate marile instituții ale țării și mă refer la Administrația Prezidențială, Guvern, Parlament, Academia Română și la 21 de centre universitare. Noi avem un parteneriat cu Ministerul Educației pentru acest program. Nu este făcut pe ascuns. Sunt lucruri foarte clare, semnate de conducătorii instistuțiilor și e un proiect la care nu au fost niciodată mai puțin de 350 de tineri din toate instituțiile de învățământ superior. Și am adus acolo personalități ale societății civile pentru a-i face pe acești tineri că suntem preocupați să le asigurăm un viitor mai bun. Și iată că facem asta de șase luni deja", a povestit Bălănescu.

Scopul principal: redarea încrederii că ai o șansă

Radu Bălanescu a explicat care este scopul acestui proiect pentru tineri. "Toți se întreabă ce este în spatele acestui proiect. Este dorința noastră de a limita exodul de inteligență românească peste graniță. Avem nevoie de voi în țară și dacă mergeți să studiați să vă întoarceți. Prima remarcă a lor a fost că pentru prima dată toate instituțiile s-au unit într-un proiect și ei sunt în centrul acestui proiect. Încerederea că ai o șansă este un lucru care te ajută să urci în viață iar noi asta încercăm să le dăm această încredere", a adăugat Marele Maestru.

Workshopuri de idei

Marele Maeastru a oferit informații despre etapele pe care programul pentru tineri le va urma în continuare. "Programul va continua. Mai avem de mers la Sibiu, Craiova, Târgu Mureș și Cluj. Am fost la București la Iași, Constanța. Noi trebuie să organizăm aceste întâlniri și în funcție de programul studenților. Programul cuprinde workshopuri în locurile unde deja am fost. Tinerii se reunesc, discută pe niște teme,  pe urmă niște idei care ajung la Ministerul Educației. Astfel decidenții vor trebui să ia decizii pentru tineri. Eu m-aș bucura ca și alte organizații să facă acest efort pentru a preveni exodul tinerilor din țară," a mai spus Bălănescu.  

Urmărește aici toate declarațiile:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel