Prăjitura Raffaello, rețetă. Cum pregătești cel mai bun desert

Prăjitura Raffaello, rețetă. Cum pregătești cel mai bun desert. Prăjitura Raffaello este o încântare pentru papilele gustative. Este desertul ideal, într-o zi de vară. Iată cum se pregătește.

Ingrediente pentru prăjitura Raffaello

Prăjitura Raffaello, rețetă. Ingrediente blat cu nucă:

– 5 albuşuri
– 120 grame de zahăr
– 150 grame nuci prăjite şi tocate mărunt
– 2 linguri de făină
– jumătate de plic de praf de copt

Prăjitura Raffaello, rețetă. Ingrediente blat cu cocos:

– 5 albuşuri
– 120 grame zahăr
– 100 grame nucă de cocos
– 2 linguri de făină
– jumătate de plic de praf de copt

Prăjitura Raffaello, rețetă. Ingrediente crema de vanilie:

– 10 gălbenuşuri
– 120 grame de zahăr
– 500 mililitri lapte
– 100 grame amidon de porumb
– un pachet de unt gras (aproximativ 80% grăsime)

Vezi și: Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Mai gustoasă decât varianta originală!

Cum se prepară prăjitura Raffaello

Prăjitura Raffaello, rețetă. Crema se pregăteşte prima, pentru că are nevoie de ceva timp să se răcească. Se fierb 400 ml de lapte, iar separat gălbenuşurile se bat spumă, împreună cu zahărul. Se adăugă laptele rămas şi amidonul. Compoziţia se toarnă peste laptele de pe foc şi se amestecă în mod continuu, până când începe să se va îngroşa.

Prăjitura Raffaello, rețetă. Se ia crema vanilie de pe foc şi se lasă la răcit. Se acoperă cu folie alimentară pentru a evita crustele, după care se pune la frigider. Când e complet rece se poate amesteca cu untul.

Prăjitura Raffaello, rețetă. Pentru blatul cu nucă poţi începe prin a bate albuşurile spumă, după care să adaugi zahărul câte puţin. Vei obţine o bezea tare, pe care trebuie să o omogenizezi cu o spatulă. Faină se ameste cu praful de copt şi se pune în compoziţie, după care se adăugă şi nucile zdrobite şi mărunţite, scrie totuldespremame.ro. Tort cu nectarine, zmeură şi brânză este tortul verii

Prăjitura Raffaello, rețetă. Compoziţia se toarnă mai apoi într-o tavă ce trebuie tapetata cu hârtie de copt. Se pune la cuptor pentru o perioadă de coacere de 15 minute, la aproximativ 180 de grade Celsius. În timp ce primul blat se coace, se poate prepara şi cel de al doilea. Este identic, cu singura diferenţă că va conţine nucă de cocos, în loc de cea obişnuită.

Prăjitura Raffaello, rețetă. După ce blaturile s-au răcit, iar crema este de asemenea rece, se poate asambla prăjitura. Peste blatul cu nucă se pune jumătate din crema. După care se aşezaţi şi blatul cu nucă de cocos, alături de restul de cremă. Se poate decora cu fulgi de nucă de cocos, bucăţele de ciocolată albă, sau chiar bomboane Raffaello.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel