PPA se apropie de București. Un nou focar într-un fond de vânătoare

Pestă porcină africană a fost confirmată într-o localitate aflată la aproximativ 30 de kilometri de București.

Virusul pestei porcine africane a fost depistat la un porc mistreţ găsit mort pe un fond de vânătoare pe raza localităţii dâmboviţene Butimanu, se arată într-un comunicat al DSVSA Dâmboviţa, postat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei.

Suspiciunea a fost emisă în data de 31 ianuarie 2019, în urma emiterii unui buletin de analiză de către laboratorul DSVSA Dâmboviţa. Conform procedurii, probele au fost expediate către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, care astăzi, 1 februarie 2019, a confirmat suspiciunea, a precizat DSVSA Dâmboviţa. Conform sursei citate, a fost convocată, sămbătă, o şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Dâmboviţa, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru stabilirea zonelor de restricţii.

DSVSA Dâmboviţa a subliniat că ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Facem precizarea că virusul pestei porcine africane nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact major la nivel social şi economic, se mai arată în comunicatul semnat de directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea.

Citește și:

Pestă porcină în sute de localități. Peste o mie de focare

Viza de aur, avertisment - risc semnalat de Bruxelles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel