Poză revoltătoare cu Dragnea la ÎCCJ. Toni Neacșu: Fotografia nu a fost făcută de judecător!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost fotografiat în boxa acuzaților din sala de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Avocatul Toni Neacșu a spus că fotografia nu avea cum să fie făcută de un judecător, așa cum s-a scris în presă.

”Pe cât de mitocănească este fotografierea în sala de judecată, încălcându-se astfel câteva reguli de conduită în instanță elementare, pe atât de mincinoasă este susținerea că aceasta ar proveni de la unul din judecătorii din complet. Afirmația este aberantă, jignitoare și complet falsă. Este rușinoasă pentru cel care a făcut-o”, a spus avocatul.

Reguli de conduită în sala de judecată

”Fotografia a fost făcută într-una din pauze, când completul era retras spre deliberare. Pentru oricine a stat 5 minute în viața lui într-o sală de judecată înțelege chiar din fotografie că în sală, la momentul efectuării pozei, nu era nici un magistrat, pentru că altfel nimeni nu și-ar fi permis să stea cu spatele la prezidiu și în acele poziții relaxate. De asemenea, este făcută din dreptul ușii de intrare în sală, acolo unde au stat buluc pe lângă jurnaliști serioși și o sumedenie de gură-cască sau alte specimene.

Cine a făcut această fotografie și a expus-o în spațiul public a încălcat pe lângă regulile expuse politicos de președintele completului la începutul ședinței și dispoziții legale privind dreptul la reproducerea propriei imagini, ori la protecția datelor personale.

VEZI ȘI: Cum a ajuns Naty Badea să lucreze la Cotroceni. S-a aflat abia acum

Este un motiv suficient pentru că următoarele termene de judecată să se desfășoare cu respectarea strictă a Regulamentului în ce privește fotografierea și filmarea în sala de judecată, iar asta nu se pate garanta, atât timp cât bunul simț lipsește, decât printr-un control strict și o limitare a numărului celor ce participă la ședința de judecată.

Dacă nici la ÎCCJ nu se mai pot impune regulile de conduită în sala de judecată înseamnă că nu mai avem nici o șansă în fața țopârlăniei, golăniei și mitocăniei”, a mai spus Toni Neacșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel