EXCLUSIV  Povestea lui Florin Bucuțea. La 24 ani, membru PSD. Interviu: Cine este eroul copiilor din Brașov

Florin Bucuțea FOTO: Facebook Florin Bucuțea
Florin Bucuțea FOTO: Facebook Florin Bucuțea

Florin Bucuțea este membru PSD. În localitatea Dăişoara din judeţul Braşov, a reuşit să umple o încăpere a Căminului Cultural cu 4000 de volume, transformând-o într-o adevărată bibliotecă. Totul a început cu o campanie de donare de cărţi pe care a iniţiat-o pe Facebook. A avut un rezultat incredibil, dovadă că astăzi, în localitatea Dăişoara din judeţul Braşov, cei mici se bucură de universul cărților.

Florin Bucuțea, finalist la concursul 1România de la Antena 3, a vorbit pentru DC News despre ce nu s-a văzut la TV și despre cum trebuie să se implice tinerii în schimbarea în bine a României.

DC News: Care este cea mai frumoasă amintire după concursul 1România? Ce nu ai apucat să transmiți publicului?

'Amintiri sunt multe, de la emoțiile din camera verde înainte de a intra în platou, de la momentul 0 când am salutat moderatorii și am preluat cuvântul, la faptul că am cunoscut oameni frumoși, concurenți de la care am învățat că ambiția și motivația reprezintă cheia succesului. Însă cea mai frumoasa amintire după concursul de la Antena 3 este întâlnirea face to face cu moderatorii și membrii juriului pe care îi urmăream intens de multă vreme. Aceștia constituie fiecare câte un exemplu demn de urmat. Îmi aduc aminte sfatul lui Mihai Gadea în momentul întâlnirii înainte de emisie: "este șansa voastră să vă faceți auziți, cu tot curajul înainte și aveți grijă de cum profitați de ea". a spus Florin Bucuțea.

'Exact asta am făcut, am lăsat emoțiile în afara platoului și m-am concentrat pe moment. Doresc să mulțumesc întregii echipe Antena 3, care a fost singura televiziune care a venit cu fapte de 1 Decembrie. A venit cu o emisie in care au fost aleși o mână de oameni normali, din diverse zone ale țării, cu diverse convingeri politice, carora le-a dat șansa să fie auziți de o Românie întreagă.'

'Nu am apucat să mulțumesc celor care m-au susținut atât în mediul online, cât și prin voturile trimise, care au fost în număr foarte mare, am ajuns în finală cu 44 de procente. Aș mai fi transmis publicului să fie mândru că face parte din România, în fiecare zi, nu doar de 1 Decembrie, să creadă în puterea schimbării, care pornește de jos, nu de sus.' a spus Florin Bucuțea.

DC News: Ce alte proiecte ai în plan dupa Biblioteca Sătească Dăișoara?

'În Dăișoara am început proiectele încă din anul 2013, unele dintre ele ajungând la ediția a II-a sau chiar a III-a, ediții care vor continua și în anii următori. Aici vorbesc despre "ECOdăișoara" - ziua ecologiei, dar și despre serile de film românesc în aer liber, proiecțiile de film la biserică, teatru în șura, spectacole folclorice și expoziții de fotografie etnografică. Următorul proiect care este în desfășurare este înființarea unei colecții muzeale, aici la Dăișoara, prin care sa formăm un spațiu muzeal, demn de vizitat de către cei care trec calea satului nostru și pe care vrem sa îi informăm despre cultura și autenticitatea zonei.'

'Un alt proiect care a prins contur este expoziția de la Castelul Bran, al cărei vernjsaj va avea loc în data de 21 decembrie, alături de buni nostri prieteni - Serviciul pentru promovarea și conservarea culturii traditionale Brașov - zi în care vom colinda, juca și chiui in curtea Castelului Bran alături de turiști, care pot afla despre cultura noastră din expozitia de costume populare, de fotografie și nu numai din interiorul Castelului Bran.' a declarat Florin Bucuțea.

DC News: Cum vezi schimbarea în bine a României? Cum trebuie să se implice tinerii? Care sunt pericolele actuale cu care se confruntă țara noastră?

'Schimbarea României cred că poate porni doar dacă tinerii vor începe să iasă din carapace, vor începe să spună lucrurilor pe nume și asumat vor alege să se implice pentru această schimbare, care întotdeauna pornește de la nivel mic, spre nivel mare. Schimbarea în bine o văd dacă vom realiza că noi trebuie să ieșim în față cu lucrurile pe care deja le avem, nu să muncim la altele pentru a ne crea notorietate. Pericolele actuale cu care se confruntă România sunt date de clasa politică, aflată într-o continuă și continuă mișcare, având la bază un dezinteres care duce spre pierzanie. Avem priorități care, dacă se vor concretiza, vom ocupa locul care ni se cuvine în Europa.' a mai declarat Florin Bucuțea.

DC News: De ce ai ales să faci parte dintr-un partid politic? Te etichetează alți oameni într-un fel anume din cauza faptului că faci parte din PSD? Care este mesajul tău pentru ei? 

'Am ales să fac parte dintr-un partid politic, inițial din dorința de socializare, de implicare și de nou. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult pe parcursul anilor, până în 2019 când doamna Roxana Mînzatu m-a observat drept un tânăr implicat și care și-a dorit să fac parte din echipa de consilieri ai dânsei. De aici, a venit și implicarea mea mai practică, am văzut funcționabilitatea lucrurilor din interior și acest lucru contează mult în creionarea viitoarelor decizii. Un om de dreapta va spune mereu că de ce fac parte dintr-un partid de stanga mai ales că sunt tânăr?' a menționat Florin Bucuțea.

'Fac parte din PSD, și cred că acest partid, ca oricare altul are și bune și rele, că orice pădure are uscăciunile ei, dar și farmecul brazilor înalți. Acești brazi înalți se mențin prin demnitate și verticalitate, principii și valori la care țin foarte mult. Mesajul meu, pentru cei care eticheteaza oamenii din clasa politică este un îndemn către implicare, un îndemn către schimbare, pentru că indiferent de culoarea politică, daca se dorește ceva, se poate obține.' a declarat Florin Bucuțea, pentru DC News.

Amintim faptul că Florin Bucuțea, 24 de ani, a participat și a fost finalist la concursul 1România, organizat la Antena 3 de Ziua Națională a României, fiind foarte aproape de a câștiga competiția.

Vezi și Oana Zamfir: Ai votul meu! Am auzit că PSD are nevoie de intelectuali, poate îi caută în propriul partid!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel