Posibile fraude la alegerile din 26 mai. Carmen Dan, la audieri: Am făcut acest lucru!

Carmen Dan
Carmen Dan

Carmen Dan este așteptată la audieri, astăzi, la Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea posibilelor fraude la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai.

UPDATE: "Ministerul Afacerilor Interne nu stabileşte numărul secţiilor de votare din ţară, acesta este atributul autorităţilor locale cu avizul Autorităţii Electorale Permanente, MAI nu stabileşte numărul de ştampile de vot, nu are atribuţii în interiorul secţiilor de votare, aici răspunde preşedintele secţiei, MAI nu are atribuţii în ceea ce priveşte sistemul de monitorizare a prezenţei la vot. Utilizarea tabletelor, instruirea celor care utilizează aceste tablete este în sarcina STS. (...) MAI asigură paza secţiilor de votare  şi am făcut acest lucru. Asigură ordinea publică în exteriorul secţiilor, cercetează sesizările privind posibilele încălcări ale legislaţiei electorale", a spus Carmen Dan la audierile de la Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019.

 

_______________________________________________________________________________________________

Carmen Dan este așteptată, astăzi, la audieri, pentru a face precizări legate de tot ce s-a întâmplat în secţiile de vot de pe teritoriul României. Aici au fost neregului, potrivit ministrului de Interne, care spune că au existat secţii de votare unde ar fi fost mai multe buletine de vot faţă de numărul de alegători înscrişi pe tabelele de prezenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia pentru modul defectuos în care ar fi organizat alegerile pe teritoriul ţării.

De asemenea, a fost invitat şi Teodor Meleșcanu, la audieri, pentru problemele din diaspora, dar acesta s-ar afla într-o delegație, potrivit Antena 3. Cel mai probabil, își va trimite reprezentanți ai instituției pe care o conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel