Posibil accident aviatic Arad. Intevenţie ISU

Pe Aeroportul din Arad a avut loc un exerciţiu de simulare a unui posibil accident aviatic, care s-a desfăşurat joi, pentru a verifica capacitatea de acţiune a echipelor de intervenţie.

Potrivit scenariului exerciţiului, pilotul unui avion de pasageri la bordul căruia se aflau circa 50 de călători se pregătea de aterizare pe pista Aeroportului Arad.

"A fost scenariul unui posibil nedorit eveniment aviatic care se poate întâmpla pe unul din cele 16 aeroporturi din România, sau oriunde altundeva în ţară, simularea fiind executată cu scopul antrenării echipelor de intervenţie într-o asemenea situaţie", a declarat Mircea Grec, director general al Aeroportului Arad.

Rolul pasagerilor aflaţi în avion a fost jucat de studenţi ai Facultăţii de Medicină din UVVG Arad, elevi de liceu, voluntari din cadrul Crucii Roşii Arad.

Exerciţiul a fost realizat în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad, Aeroportul Arad, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad, Filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad şi Instituţia Prefectului Arad.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel