Porturi închise din cauza valurilor neobişnuit de mari

Mihai Ciobanu / 23 dec 2018 / 23:26
Valuri
Valuri

Peru a închis 33 de porturi din cauza valurilor anormale care au antrenat sâmbătă incursiuni ale apelor mării pe uscat, până la 50 de metri într-o staţiune turistică, un fenomen fără legătură cu tsunami-ul care a lovit Indonezia, a anunţat duminică guvernul de la Lima, relatează AFP. 

"Ca măsură de precauţie, 33 de porturi de pe litoralul nordic au fost închise", a scris pe Twitter Centrul de operaţiuni al serviciilor de salvare naţională. Locuitori şi turişti au fost evacuaţi din zonele în care a fost dată alertă, în principal în regiunile Piura şi Tumbes (nordul ţării). 

Marea a inundat golfurile folosite de pescari şi staţiuni turistice, ca Mancora, unde apele au invadat plaje şi hoteluri. Nu s-au înregistrat victime omeneşti. Săptămâna trecută, Marina peruană a dat alerta din cauza unor valuri foarte mari provocate de o furtună în Pacificul de Nord. Marea urma să revină la nivelul său normal în cursul zilei de duminică, potrivit autorităţilor. Marina peruană a exclus sâmbătă ca tsunami-ul care a lovit Indonezia să afecteze, de asemenea, coastele peruane.

Vezi şi: Toader, propuneri pentru conducerea DNA. Lovitură pentru Iohannis

Dăncilă, dezvăluire despre colaborarea cu Dragnea şi Tăriceanu