Portret Erdogan. Turcia, critici dure pentru Germania

Turcia a lansat un atac dur asura autorităților de la Berlin după ce o 'expoziție' de artă din fața Cancelariei Germaniei l-a reprezentat pe președintele Tayyip Erdogan ca pe un dictator, cu doar câteva zile înainte de a summit-ul G20 din Germania.

Ministrul de Externe al Turciei, a cărui relație cu Berlinul s-a înrăutățit în ultimul an după dezacordurile privind o serie de chestiuni politice și de securitate, a declarat că problema a fost amplificată de faptul că poliția germană nu a intervenit. 

Un videoclip al Reuters  arătat o mașină învelită cu un banner alb-negru tipărit cu poze ale lui Erdogan  alături de imagini ale președintelui rus Vladimir Putin și regelui Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz.

Bannerul a fost inscripționat cu fraza "Vrei această mașină? Ucide dictatura".

Criticii din Turcia și de peste mări îl acuză pe Erdogan de maniera autoritară cu care conduce țara, invocând extincția a mii de funcționari de stat și multe arestări în urmai loviturii de stat nereușită din luna iulie a anului trecut. Erdogan spune că acțiunile sunt necesare pentru a asigura stabilitatea în urma încercării de puci care a ucis mai mult de 240 de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel