Portret Erdogan. Turcia, critici dure pentru Germania

Bogdan Bolojan / 04 iul 2017 / 21:56

Turcia a lansat un atac dur asura autorităților de la Berlin după ce o 'expoziție' de artă din fața Cancelariei Germaniei l-a reprezentat pe președintele Tayyip Erdogan ca pe un dictator, cu doar câteva zile înainte de a summit-ul G20 din Germania.

Ministrul de Externe al Turciei, a cărui relație cu Berlinul s-a înrăutățit în ultimul an după dezacordurile privind o serie de chestiuni politice și de securitate, a declarat că problema a fost amplificată de faptul că poliția germană nu a intervenit. 

Un videoclip al Reuters  arătat o mașină învelită cu un banner alb-negru tipărit cu poze ale lui Erdogan  alături de imagini ale președintelui rus Vladimir Putin și regelui Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz.

Bannerul a fost inscripționat cu fraza "Vrei această mașină? Ucide dictatura".

Criticii din Turcia și de peste mări îl acuză pe Erdogan de maniera autoritară cu care conduce țara, invocând extincția a mii de funcționari de stat și multe arestări în urmai loviturii de stat nereușită din luna iulie a anului trecut. Erdogan spune că acțiunile sunt necesare pentru a asigura stabilitatea în urma încercării de puci care a ucis mai mult de 240 de persoane.

[citeste si]