Porsche va lansa prima sa mașină electrică. Are sute de cai putere

Porsche 911 GT3. Imagine cu titlu de prezentare
Porsche 911 GT3. Imagine cu titlu de prezentare

Porsche a lansat prima sa mașină electrică. Beneficiază de tehnologii de ultimă generație și are sute de cai putere. 

Porsche a dezvăluit recent prima sa mașină electrică, numită Taycan, scriu jurnaliștii de la CNN. Mașina a fost lansată în două versiuni de înaltă performanță, 670 de cai putere Taycan Turbo și 751 de cai putere Taycan Turbo S.

„Turbo" din nume ar putea fi puțin confuz. Aceste mașini nu au turbocompresoare, deoarece sunt alimentate complet de electricitate. Turbocompresoarele sunt utilizate pentru a stimula puterea motoarelor pe benzină. Însă Porsche folosește acum acest nume pentru a distinge versiunile performante ale mașinii electrice.

De asemenea, cifrele maxime de cai putere vor fi disponibile numai într-un mod de putere „Overboost" pentru lansări rapide. În caz contrar, cele două motoare electrice - unul care conduce roțile din față și unul din spate - pot produce până la 617 cai putere pe fiecare model.

În timp ce Porsche a arătat anterior versiunile conceptuale ale Taycan, mașina prezentată miercuri este mașina de producție reală care va fi scoasă la vânzare în curând. Turbo S va costa aproximativ 185.000 USD, în timp ce Turbo va costa aproximativ 151.000 dolari. Alte versiuni care oferă viteză și putere mai mică la prețuri mai mici vor fi disponibile mai târziu în acest an, a spus Porsche. Un SUV crossover electric, Taycan Cross Turismo, va fi lansat la sfârșitul anului viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel