Mișcarea Populară rămâne fără un membru de bază

Deputatul Florin Popescu spune că își suspendă activitatea în Partidul Mișcarea Populară și se retrage de pe lista pentru europarlamentare, pentru a nu prejudicia imaginea partidului.

Florin Popescu nu a prins primele patru locuri pe lista PMP pentru europarlamentare și avea șanse infime să ajungă în plenul de la Strasbourg.

"Având în vedere suspiciunile legate de persoana mea, am decis să îmi suspend activitatea în cadrul PMP până la clarificarea situaţiei apărute. Totodată, pentru a nu prejudicia imaginea partidului în campania electorală, am decis să mă retrag şi de pe lista de candidaţi ai PMP la alegerile europarlamentare. Aşa cum am procedat şi în alte situaţii similare, mă pun şi de această dată, fără niciun fel de rezerve, la dispoziţia Justiţiei şi am încredere că Justiţia va analiza obiectiv şi imparţial faptele de care sunt acuzat. Fiind vorba despre fapte care s-au petrecut în urmă cu doi ani, consider că nu este necesară, în ceea ce mă priveşte, cererea de arestare preventivă", se arată într-un comunicat semnat de Florin Popescu.

Decizia fostului lider al PDL Dâmbovița a fost anunțată și de partidul înființat de Traian Băsescu, Mișcarea Populară.

"PMP nu comentează cauze aflate în derulare şi îşi reafirmă încrederea în acţiunea independentă şi imparţială a justiţiei, precum şi în principiul democratic al prezumţiei de nevinovăţie", spune PMP.

Florin Popescu este un apropiat al Elenei Udrea, pe care a susținut-o la alegerile pentru șefia PDL pe care fostul ministru al Dezvoltării le-a pierdut în fața lui Vasile Blaga. Ulterior, Popescu a plecat la Mișcarea Populară.

Direcția Națională Anticorupție a cerut, miercuri, aviz Camerei Deputaților pentru arestarea deputatului Florin Popescu, membru al Partidului Mișcarea Populară. Procurorii îl acuză pe Popescu că și-a folosit influența de președinte al filialei PDL Dâmbovița și a cerut administratorului unei firme 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 de lei, pe care urma să le ofere alegătorilor în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel