EXCLUSIV  Pop a răbufnit după ieșirea lui Lazăr. Mărturisire din familie: A ieșit nebun și a murit

Liviu Pop a făcut o mărturisire emoționantă legată de străbunicul său după ce mai mulți disidenți politici au vorbit despre modul în care erau tratați de Augustin Lazăr. 

Prezent în platoul România TV, Liviu Pop a făcut public faptul că și străbunicul său a fost executat de procurori în stilul în care se purta Augustin Lazăr cu disidenții politici. Contactat de DCNews, Liviu Pop a explicat pe larg povestea. 

''Tot “un fel de Lazăr” s-a ocupat și de străbunicul meu și de unchiul meu. Este vorba despre străbunicul meu, Ioan Pop zis Securice, din Vișeu de Jos, Maramureș. El a fost primar în comună din 1922 până în 1945. În 1945 el a fugit pe o vale.  În noiembrie 1948 a luat legătura cu gruparea POPȘA. I-a adăpostit în locuința sa și le-a dat alimente membrilor grupării. A fost arestat la 6 mai 1949, l-au ridicat noaptea, și a fost condamnat 6 luni la închisoare. A executat pedepsa la închisoarea din Sighetu Marmației. Efectiv a ieșit nebun de acolo și a murit repede. Unchiul meu, Găvrilă Pop zis Securice, a fost arestat în octombrie 1949 și a fost condamnat la 4 ani de închisoare corecțională pentru crima de 'uneltire contra ordinii sociale'. El a făcut parte din grupul de sprijin al fraților Popșa', a explicat Liviu Pop pentru DCNews.

(w670)

Declarația făcută la România TV

Eu așteptam demisia astăzi din partea domnului Lazăr. Bunicul tatălui meu, care a fost primar în comună, din 1922 până în 1945, a fost executat de rudele, cu ghilimelele de rigoare, domnului Lazăr. A stat și în închisoare la Sighetu Marmației. În fine, asta este o informație personală. Dânsul s-a exprimat astăzi cum se exprimau naziștii. A aplicat legea fiind șeful de la Aiud, a tot ceea ce înseamnă închisoare comunistă. Nu credeam ca după treizeci de ani de când am scăpat de dictatura comunistă să vină cineva și să vorbească așa senin de niște lucruri pe care le-a făcut înainte de '89, fiind instrument al Regimului Ceaușescu. Nu cred că într-o democrație consolidată, un asemenea personaj mai poate conduce o instituție emblematică, a spus Liviu Pop, în jurnalul de știri, de la România TV.

Vezi și: Cazul Iulius Filip. Augustin Lazăr, cele mai așteptate declarații marți, 9 aprilie - LIVE TEXT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel