@pontifex, contul Papei de Twitter. Când va fi lansat primul tweet

papa
papa

Papa Benedict al XVI-lea și-a creat, luni, propriul cont oficial de Twitter, @pontifex, însă credincioșii vor primi primul mesaj al suveranului pontif abia pe 12 decembrie, cu ocazia sărbătorii Notre-Dame de Guadalupe, au anunțat reprezentanții Vaticanului.

"Primele mesaje vor fi răspunsuri la întrebări puse papei despre credinţă, iar publicul va putea să trimită aceste întrebări începând de astăzi (3 decembrie)", a declarat Greg Burke, consilier pe probleme de comunicare la Vatican, conform AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, preotul Federico Lombardi, primul tweet va fi lansat în direct de papă, cu ocazia audienţei generale de miercuri, săptămâna viitoare, pe 12 decembrie, urmând ca toate mesajele suveranului pontif să fie redactate nu numai în limba engleză, spaniolă, italiană, portugheză, franceză, germană, poloneză şi arabă.

Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, preşedintele Consiliului pontifical pentru comunicaţii speciale, a spus că prezenţa pe Twitter a papei Benedict al XVI-lea, aflat în fruntea unei biserici care are 1,2 miliarde de credincioşi catolici, se explică prin "dorinţa sa (a papei) de a intra în dialog cu femeile şi bărbaţii din zilele noastre, acolo unde se află aceştia", dialogul fiind unul care va respecta "omul din zilele noastre şi adevărurile sale".

Întrebat de jurnalişti despre riscurile unor reacţii imediate şi ostile, pe Twitter, faţă de mesajele papei, Greg Burke a spus că Twitter este "o piaţă liberă a ideilor, iar acesta este un lucru bun". Papa "va trimite pe Twitter perle de înţelepciune care îi inspiră inima".

Pentru început, "papa va extrage trei sau patru întrebări din seria de mesaje primite" despre credinţă şi va încerca "să le dea răspunsuri satisfăcătoare", a adăugat Arhiepiscopul Claudio Maria Celli.

Twitterul nu este tocmai o necunoscută pentru Papa Benedict al XVI-lea, care a scris primul său tweet anul trecut, atunci când a anunţat de pe contul oficial al Vaticanului lansarea primului portal multimedia al Vaticanului, www.news.va.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel