Ponta se întâlnește marți cu Hăineală. Miza, Kovesi la DNA

ponta haineala dece
ponta haineala dece

Președintele CSM Oana Hăineală a declarat astăzi că se va întâlni cu ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta, pentru a se consulta pe tema numirilor procurorilor-șefi la DNA și Parchetul General. Tot marți, premierul se va vedea și cu Traian Băsescu.

Potrivit surselor pe care DeCe News le cita miercuri, opțiunea lui Victor Ponta pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție va fi fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi. Impedimentele în numirea Codruței Kovesi la DNA nu vor apărea de pe axa Hăineală-Băsescu, din moment ce, cel mai probabil, ea a fost cea care a dorit-o pe fosta șefă a Parchetului. Propunerea lui Ponta este o urmare a armistițiului dintre acesta și Traian Băsescu, la care se adaugă și dorința premierului de a bifa un plus pe lista viitorului MCV din iarnă.

Opoziția va veni însă din rândul social-democraților și liberalilor, care nu-i impută dosarele politice dar o acuză de cauționarea lui Daniel Morar. Laura Codruța Kovesi va obține probabil cu ușurință un aviz pozitiv din partea Inspecției Judiciare a CSM, din care vor face parte Hăineală și Morar, dar și validarea președintelui. În 2009, Laura Codruța Kovesi primea aviz negativ de la CSM privind reînvestirea sa în funcția de procuror general al României, după ce a fost propusă de ministrul Justiției de atunci, Cătălin Predoiu.

Conform surselor citate, Victor Ponta îl va propune pe Tiberiu Nițu la Parchetul General. Acesta a primit aviz negativ de la CSM și președinte, la prima propunere, din partea Monei Pivniceru. Acum va trebuie să treacă din nou prin filtrul Daniel Morar, cu care a avut un conflict verbal la ultimul interviu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel