Ponta: miercuri, zi de doliu național

ponta
ponta

Sunt 18 persoane decedate, 29 rănite, 7 la terapie intensivă. Avionul deja deplasat mâine va transporta la București cele 18 persoane decedate imediat ce se termină formalitățile. „În momentul în care avionul cu decedați va decola vom anunța familiile și vom face toate procedurile de identificare a lor și la București dacă nu se finalizează în Muntenegru”, a declarat premierul Victor Ponta de la Celula de Criză. Dacă totul decurge normal, miercuri se declară zi de doliu național. 

Mâine dimineață vor pleca două avioane cu echipament medical pentru transportul răniților, inclusiv celor de la terapie intensivă, dacă medicii decid că acest lucru este posibil. Tot ceea ce se putea face s-a făcut și se face. Cel mai pregătit de la noi, dr. Raed Arafat se află la în Muntenegru și va lua deciziile de transport al răniților în țară.
„Mulțumirile noastre catre autoritățile publice, medici, cetățeni care au contribuit la salvarea vieții răniților. Cer iertare familiilor victimelor că nu le dăm informații complete, dar problema principală în identificarea victimelor este faptul că nu aveau documentele asupra lor, ci sunt în epava autocarului”, a declarat premierul după discuțiile cu specialiștii.
„O mare tragedie poate să consolideze un sentiment de solidaritate în rândul românilor, de care avem neapărată nevoie în aceste momente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel