Ponta, la Chişinău: Veniţi cu un pic de vin roşu. Ce a răspuns omologul moldovean

Premierul Victor Ponta intenţionează să dea Republicii Moldova banii necheltuiţi de România în exerciţiul bugetar al anului în curs, şi i-a spus premierului Valeriu Streţ că îl aşteaptă în decembrie şi "nu cu mâna goală", totodată cerându-i acestuia, în glumă, să aducă "un pic de vin roşu".

Victor Ponta a făcut aceste afirmaţii la conferinţa de presă susţinută împreună cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, la Chişinău, în contextul în care vorbea despre faptul că România a ajutat în trecut această ţară cu fonduri nerambursabile, şi e dispusă să o facă şi pe mai departe.

Citește și: Victor Ponta, reacție la rezultatul negocierillor pe Codul Fiscal

"Avem în ultimii ani obiceiul să nu cheltuim toţi banii pe care-i avem în buget. Mi-aduc aminte(...), în decembrie 2013, domnul prim-ministru Leancă a fost la Bucureşti, am putut să acordăm cei 25 de milioane de euro pentru grădiniţe. În decembrie, cu ce e cel mai important proiect, că e SMURD, că e altceva, noi sigur iarăşi economisim bani şi atunci când îi economisim vreau să-i folosim pentru Republica Moldova. Anul trecut, în decembrie 2014, nu avea cine să vină la Bucureşti pentru că încă nu se formase Guvernul, dar anul ăsta vă aşteptăm şi nu vă aşteptăm cu mâna goală, cum se spune. Dacă aduceţi un pic de vin roşu, noi avem restul lucrurilor", a glumit Ponta.

"De ce să aşteptăm până în decembrie, venim şi mai devreme", a răspuns Streleţ, iar Ponta nu a exclus această posibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel