Ponta și Iohannis, discuții la Cotroceni despre un subiect sensibil în UE

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, pentru discuții legate de creșterea bugetului Apărării cu 0,3% din Produsul Intern Brut, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 29 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, cu care a discutat despre bugetul de stat și alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării. Acest subiect se va afla în curând pe agenda discuțiilor la nivelul Uniunii Europene", anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Țările NATO au convenit la summit-ul de la NewPort din această toamnă ca statele membre ale alianței să aloce cel puțin 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, în contextul crizei ucrainene și a agresiunii Rusiei.

Victor Ponta - Klaus Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni. Premierul, detalii din culise

La capătul negocierilor cu Troica (FMI - Banca Mondială - Comisia Europeană) de luna aceasta, premierul Ponta a declarat că cei trei creditori s-au opus suplimentării bugetului pentru Apărare cu 0,3%, până la atingerea pragului minim de 2%.

Prim-ministrul a declarat ulterior că îl va contacta pe Klaus Iohannis pentru ca acesta, la următorul Consiliu European, să ceară o derogare la Bruxelles care să permită României să-și respecte promisiunea față de NATO, în ciuda opoziției creditorilor internaționali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel