Ponta: CSM ar trebui să facă propunerile pentru procurorii-șefi

Victor-Ponta-justitie dc
Victor-Ponta-justitie dc

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la B1 Tv, că el și președintele Traian Băsescu au perspective diferite cu privire la ce înseamnă justiția. Șeful Guvernului își susține poziția conform căreia Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să facă propunerile de procurori-șefi.

"Sistemul de justiţie, pentru mine ca om care vin din sistemul de justiţie, înseamnă altceva decât ce înseamnă pentru preşedintele Băsescu. Pentru domnia sa sistemul de justiţie înseamnă procurorul general, şeful DNA şi CSM. Pentru mine înseamnă vreo 5.000 de judecători şi vreo 3.000 de procurori, care se ocupă de violatori, de criminali, de hoţi. Asta e sistemul de justiţie, iar acolo nu s-a făcut nicio reformă", a declarat Victor Ponta.

Premierul notează că, din punct de vedere legal, ministrul Justiţiei este cel care trebuie să facă propunerile de numire a procurorului general şi a şefului DNA, punctând că o altă situaţie nu poate exista decât dacă s-ar modifica legea, iar actuala majoritate parlamentară nu intenţionează să facă acest lucru. Victor Ponta a spus că, personal, el opiniează în continuare că "soluția cea mai bună" e ca propunerile de procurori-șefi "să vină de la CSM". El s-a arătat deranjat de faptul că atâta timp cât dreapta a avut ministrul de Justiție, nu au cerut schimbarea legii care îi dă dreptul ministrului Justiției să nominalizeze persoanele pentru funcția de Procuror General și de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel