Ponta-Cioloș, ironii cu privire la ticul verbal al lui Cioloș

Victor Ponta încearcă să își imagineze ce ar spune premierul Dacian Cioloș în cazul celor 10 întrebări lansate de președintele PSD, Liviu Dragnea cu privire la Cumințenia Pământului. Ponta citează un articol în care Cioloș ar fi folosit cuvântul ''nu" de 72 de ori. 

Eu stiu deja raspunsurile lui Dacian Ciolos la cele 10 intrebari (legitime si logice) ale lui Liviu Dragnea :

1. Nu pot
2. N-as spune
3. Nu ne masuram
4. Nu acesta a fost obiectivul
5. Nu ne-am asumat
6. Nu am reusit
7. Nu am putut
8. Nu avea sens
9. Nu avem nevoie
10. Nu stiu 
11/12/13/14.......

Pe bune - sunt de la Ciolos toate !!!

Tot ce stie Domnul Dacian Ciolos este ca vrea sa castige alegerile fara sa candideze!!! , " a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Iată întrebările lui Dragnea:

1. Primul, și cel mai important lucru: care a fost mandatul Comisiei de negociere, condusă de ministrul Culturii?

2. Cine sunt experții care au stabilit valoarea sculpturii la 11 milioane de euro, după ce expertizele anterioare au indicat o valoare de cel mult cinci milioane de euro? Pe ce s-a bazat această expertiză?

3. Cine a făcut parte din comisia de negociere care a acceptat acest preț de 11 milioane de euro?

4. Cine l-a autorizat pe ministrul Culturii să accepte prețul de 11 milioane de euro? Aprobarea a fost dată într-o ședință de guvern?

5. De ce s-a retras din procesul de negocieri operatorul economic, respectiv casa de licitații, permițând negocierea direct între proprietari și ministru, lucru interzis de lege?

6. Care este temeiul legal pentru prelungirea termenului de plată până la data de 20 decembrie 2016? Care sunt prevederile ce modifică art. 4 alin. (4) din OUG nr. 10/2016, potrivit căruia în situația în care, din orice motiv, până la data de 31 octombrie 2016, statul român nu dobândește dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra sculpturii „Cumințenia Pământului”, sumele colectate prin subscripție publică se restituie donatorilor?

7. Care este conținutul procesului-verbal încheiat cu proprietarii sculpturii, proces-verbal a cărui existență a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului?

8. În cazul în care există un mecanism legal prin care banii strânși acum prin subscripție publică se vor înapoia donatorilor, care vor fi costurile și cum vor fi finanțate? În cazul în care nu vor fi înapoiați, care este statutul lor legal, cum vor fi administrați, de către cine, cu ce costuri?

9. Cine l-a autorizat pe ministrul Vlad Alexandrescu să declare că, în cazul în care nu se vor strânge cele șase milioane de euro prin subscripție publică, statul va renunța la dreptul de preempțiune? În baza cărei prevederi legale ați făcut și dumneavoastră o declarație asemănătoare?

10. De ce evitați să le răspundeți românilor care, cu bună credință, au răspuns apelului dumneavoastră și au donat bani, iar acum se fac glume pe seama lor și sunt numiți „Păgubiții Brâncuși”? Credeți că, după acest fiasco, va mai avea cineva încredere să participe la o asemenea subscripție publică?”, scrie Liviu Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel