Ponta, anunț important cu privire la MApN

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că, bugetul Ministerului Apărării Naționale va fi suplimentat cu 0,2% din PIB, în contextul crizei din Ucraina.

"Vom suplimenta bugetul Ministerului Apărării Naționale. Au reușit ministrul de Finanțe și ministrul Bugetului. Au discutat atât la nivelul FMI, cât și al Comisiei Europene și vom suplimenta cu 0,2% din PIB, în jur de 700 de milioane lei, bugetul de anul acesta la Ministerul Apărării Naționale, în așa fel încât investiții în modernizarea capacităților militare să fie făcute imediat. Pe de o parte, Armata Română va avea echipament tehnologic îmbunătățit, iar, pe de altă parte, aceste lucrări vor fi făcute în special în fabricile din România, ceea ce înseamnă activitate pentru economia și pentru industria românească", a declarat primul-ministru, citat de Agerpres.

Citește și: Cum arăta Victor Ponta în armată. Vezi poza despre care nu știai că există

El a precizat că fondul suplimentar de 700 de milioane de lei alocat MApN nu va fi utilizat pentru achiziții, ci pentru modernizarea capabilităților tehnice ale Armatei Române.

"Mai multe detalii, după cum vă puteți da seama foarte bine, nu vă pot da, pentru că nu ne apucăm să povestim acum detalii militare legate de echipamente. În iulie va fi o rectificare bugetară, la începutul lunii iunie avem vizita instituțiilor internaționale, iar acest acord de principiu l-am obținut deja", a mai spus Victor Ponta.

Vezi și: Premierul a luat o decizie fără precedent din 1989. Răspuns la acțiunile lui Traian Băsescu și ale oamenilor săi. Chirieac: E o confirmare că România e stat polițienesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel