Poluare, mașini. RISC pentru România după DECIZIA Germaniei

Decizia mai multor orașe din Germania de a interzice mașinile diesel ca măsură de combatere a poluării a fost salutată de ecologiști și o parte a publicului. 

O consecință ar fi însă, că acele mașini vor lua drumul altor piețe, în special din Europa de Est. Iar asta în condițiile în care în România anul trecut s-au înregistrat un număr record de mașini vechi și poluante.

Din luna aprilie autoritățile din Hamburg vor începe să interzică progresiv mașinile diesel. Asta după ce săptămâna trecută, un tribunal a dat undă verde orașelor din Germania să implementeze această măsură pentru combaterea poluării, informează TVR. Ce se va întâmpla ănsă cu acele mașini? Cel mai probabil vor ajunge în traficul de aici.

[citeste si]

Polonia are deja unele dintre cele mai poluate orașe din Uniunea Europeană, iar țara noastră, la fel ca Germania și alte 7 țări, a fost atenționată la începutul anului privind calitatea precară a aerului în zonele urbane.

În absența unor măsuri clare cel mai probabil numărul acestor mașini second-hand se va înmulți. Mai ales că germanii nu sunt singurii care nu le mai vor. Copenhaga vrea anul viitor să înceapă să le interzică. La fel și Parisul, Madridul și Atena au un plan similar care să fie implementat până cel mai tărziu în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel