Polonia, articol 7 UE. Barna: Avertisment foarte dur pentru Guvernul României

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că activarea articolului 7 al Tratatului UE împotriva Poloniei ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Guvernul de la Bucureşti.

“Din păcate observăm o deteriorare majoră a climatului democratic in Europa de Est. Dacă până nu demult exemplele Ungariei sau Poloniei erau privite ca sperietori sau ca elemente negative ale Europei de Est, acum vedem că şi România se intregrează în acest trend profund negativ şi, după cum era de aşteptat, reacţia Comisiei Europene şi Uniunii Europene nu întârzie să apară (...) Ceea ce s-a întâmplat astăzi pentru Polonia ar trebui să fie un avertisment foarte dur pentru Guvernul României, (...) actuala guvernare pare să ducă România exact în aceeaşi direcţie şi o duce cu un elan şi cu o viteză aproape superioară celei reuşite în Polonia. De aceea există un risc major ca actuala majoritate - Liviu Dragnea şi PSD-ul să ne scoată efectiv din Uniunea Europeană”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a mai declarat că tăierea fondurilor europene alocate României reprezintă un risc major.

„Ne putem aştepta în perioada următoare la oprirea fondurilor europene şi nu e o perspectivă deloc îndepărtată de a urma situaţiei din Polonia şi de a pierde dreptul de vot în Consiliul European plus că ceea ce se întâmplă azi în România e un foarte prost semnal pentru preşedinţia din 2019 pe care o aşteptăm cu toţii, de care eram atât de mândri. Numai că în contextul acesta de sabotare a statului de drept perspectivele sunt sumbre pentru democraţia din România”, a mai afirmat acesta.

Președintele USR a arătat că şi modificările legilor din Polonia au atras un raport negativ din partea Uniunii Europene, la fel cum în România raportul MCV este şi el unul negativ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel