Politolog: Fiecare bănuț pentru biserici are rol electoral

Cristian Pîrvulescu este de părere că fiecare ban pentru biserici are scop electoral. Declarația analistului politic vine în condițiile în care consilierii generali au alocat zece milioane de la bugetul Capitalei pentru biserici, dintre care două milioane pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Pentru spitale, consilierii au considerat că ajung șase milioane. 

"Vorbim la alegerile locale de sute de voturi care fac diferența în București, mai ales într-un singur tur. Ne așteptăm la o prezență redusă la vot, deci fiecare vot contează, deci fiecare bănuț care se duce spre biserică are rolul său electoral", a precizat Cristian Pîrvulescu, la Digi24

Analistul politic a continuat: "Au luat această decizie împotriva altor politici. Au considerat că sufletul este mai important decât trupul. În momentul în care în spitalele bucureștene avem un scandal legat de copii care sunt bolnavi, avem nevoie de investiții serioase în infrastructura spitalicească, bolnavii se duc cu medicamente de acasă, s-a luat decizia să se susțină și activitatea religioasă. De ce? Uitându-mă peste comentariile politice din secolul al XIX-lea, pot să dau răspunsul folosindu-mă de jurnaliștii și politicienii de atunci: pentru că prea-sfinții părinți fac politică în favoarea unor partide. Atunci, într-un an electoral, ar fi fost puțin riscant să se facă acest lucru". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel