Politicianul român care a stat lângă Trump: Reacții DEPLORABILE din România

Un politician român a fost în SUA. El a fost invitat de Donald Trump la sediul său de campanie, de unde a aflat rezultatul votului. 

”Am trăit experiența câtorva zile electorale fierbinți în Statele Unite și am avut privilegiul de a fi invitat la sediul de campanie al candidatului republican, chiar în ziua votului”, a spus Laurențiu Rebega. 

Europarlamentarul român a adăugat că ”în acest răstimp, ca politician și ca patriot român, am învățat extraordinar de multe despre cum se face politica într-o mare democrație”. 

Iată observațiile sale la cald: 

”1. Victoria lui Donald Trump nu a fost deloc o surpriză în America! Dimpotrivă, tendința din ultimile două-trei săptămâni arată clar o deplasare a indecișilor în favoarea candidatului republican. Pentru mine, adevărata surpriză a fost faptul că presa din România a publicat aproape exclusiv sondaje și opinii favorabile lui Hillary Clinton.

2. „Surpriza" a fost doar pentru cei care nu cunosc America profundă. Am înțeles abia aici, în SUA, că mandatele lui Barack Obama și promisiunile lui Hillary Clinton au ignorat tocmai segmentul cel mai larg al electoratului american, omul mijlociu, a cărui viață s-a înrăutățit în ultimii ani. Mai mult, promisiunile politice ale doamnei Clinton au fost făcute în sprijinul multinaționalelor și bancherilor de pe Wall Street, adică în sprijinul bogaților ascunși la vârful complexului financiar-industrial. Americanii simpli au înțeles că îmbogățirea multinaționalelor nu are nicio legătură cu prosperitatea Americii.

[citeste si]

3. Poate că votul americanilor a fost, în mare măsură, un vot negativ, împotriva elitelor, a multinaționalelor și a birocrației. Dar, pe de altă parte, a fost un vot pentru apropierea de interesele și înțelegerea cetățenilor și trebuie să înțelegem cu toții, și în Europa, și în România, că oamenii nu se hrănesc cu indici bursieri și nu sunt mobilizați de texte scrise de avocați chițibușari.

4. Am văzut, în fugă, câteva reacții din România, în urma votului american. Sunt reacții deplorabile și ele denotă apartenența clasei politice de la noi la un mod de gândire fanariot și provincial. Este fluturată, mai ales, o așa-numită amenințare a „populismului". Foarte mulți dintre comentatorii români consideră ca „populism" iubirea de patrie, atașamentul față de valorile tradiționale și creștine, dorința de a avea o economie sănătoasă, bazată pe capitalul, munca și resursele naționale. Pentru acești comentatori, lideri și formatori de opinie, toate aceste lucruri sunt rele! Iată că America, țara democrației, oferă o lecție: aceste trăsături nu numai că nu sunt „rele", ci ele reprezintă adevăratele valori ale unei societăți umaniste”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel