Politiciana Ana Guțu, mesaj care ÎNFURIE diaspora: Să nu vă luați de limba română și de mama!

Ana Guțu, prim vice-președinte al Partidului Unității Naționale, dar și prim-vicerectorul ULIM (Universitatea Liberă Internațională din Moldova), a făcut o declarație care i-a înfuriat pe românii ce muncesc în Italia.

Ea a spus că nu înțelege româncele care, după ce au făcut copii prin Italia, venind acasă, vorbesc cu ei demonstrativ doar în italiană.

"Niciodata nu voi intelege moldovencele, care, dupa ce au facut copii prin Italia, venind acasa, vorbesc cu ei demonstrativ doar in italiana. Aceasta inseamna ca nu si-au invatat copiii sa vorbeasca româna. Sunt niste "chirite" ale secolului 21, doar ca mult mai disgratioase decât personajul lui Alecsandri...", a scris profesoara Ana Guțu pe Facebook.

(w670)

(Ana Guțu)

Românii din diaspora au criticat mesajul său. Dar Ana Guțu a revenit cu o nouă postare în care își subliniază poziția fermă. De precizat că au fost și postări, pe Facebook, care susțineau că profesoara are dreptate.

"Cei care mi-au sarit in cap, m-au injurat in limbi straine (pe care le cunosc, a propos) din cauza ca ei nu sunt de acord in a-si invata copiii limba mamei cea româna au fost blocati si "zburati" din lista amicilor de pe FB. Si sa ma lasati in pace cu nemultumirea voastra referitor la stilul meu. Nu schimb un cuvant din ce am spus. Ba mai mult, nu mi-am imaginat ca fenomenul prostiei si inculturii e atât de prolific "la Italia", crezusem ca imigrase pe ok.ru! Sa nu va luati de limba româna si de mama! In rest, faceti ce vreti cu (ne)educatia copiilor vostri, spirite sarace si ratacite....", a mai zis Ana Guțu după ce a fost aspru criticată pentru mesajul transmis despre româncele din Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel