Politician interzis în Rusia. Dacian Cioloş, reacţie: Încălcare a libertăţii de exprimare. Solicitare către David Sassoli

Ciolos - discurs in PE
Ciolos - discurs in PE

Potrivit unor surse citate de Renew Europen, parlamentarul olandez Sjoerd Wiemer Sjoerdsma a fost trecut de către autorităţile de la Moscova pe lista neagră, fiindu-i interzis accesul în Rusia. 

Parlamentarul a criticat în mod constant regimul Vladimir Putin şi a solicitat mai multă transparență și responsabilitate în investigațiile privind prăbuşirea zborului MH17. Sjoerd Wiemer Sjoerdsma a fost informat astăzi de ministrul olandez al Afacerilor Externe că nu poate să participe la o misiune diplomatică în Rusia, luna viitoare.

Dacian Cioloş, preşedintele Renew Europe, a reacţionat la această ştire

Astăzi îi cerem președintelui Sassoli să facă o declarație fermă împotriva Rusiei, care blochează intrarea politicienilor aleși în mod democratic. Trecerea pe lista neagră a parlamentarilor și deputaților noștri reprezintă o încălcare a libertății de exprimare, practică folosită deseori de către guvernarea rusă.  Aceste acțiuni nu conduc la îmbunătăţirea relațiilor bilaterale dintre Rusia și UE", a declarat Dacian Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel