Poliţia Română confirmă că a achitat integral transportul lui Nicolae Popa

Poliţia Română confirmă că a achitat integral costul transportului pentru aducerea în ţară fostului director al FNI, Nicolae Popa.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis luni AGERPRES, în conformitate cu prevederile art.10, alin.1, lita, din Legea 302 din 28 iunie 2004, republicată, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, 'Competenţa îndeplinirii atribuţiilor specifice de autoritate centrală română în domeniul cooperării judiciare în materie penală aparţine şi se exercită de către Ministerul Justiţiei, prin direcţia de specialitate, dacă cererile au ca obiect extrădarea, mandatul european de arestare, transferarea persoanelor condamnate'.

De asemenea, capitolul II din Legea 302/2004 descrie procedura în cazul extrădării active. IGPR menţionează că, după aprobarea cererii de extrădare de către statul solicitat, preluarea efectiva a persoanei extrădabile se realizează de către Poliţia Română prin ofiţeri de poliţie specializaţi în activitatea de escortare.

'Referitor la achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa, va informăm că procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform OUG 34/2006, privind achiziţiile publice. În cadrul acestor activităţi, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică. Semnarea contractului şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Costurile au fost achitate integral de către instituţie, operatorului economic câştigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne', precizează Poliţia Română.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel