Poliţia, controale în Bucureşti la şoferii de UBER, Bolt, Clever şi Yango

Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator
Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator

Polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului alternativ prin intermediul aplicațiilor.

În zilele de 5 și 6 noiembrie a.c. colegii noștri, în colaborare cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, au acționat în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanților la trafic, verificarea legalității efectuării transportului alternativ, verificarea stării tehnice a autovehiculelor, testarea conducătorilor auto cu aparatul alcooltest, precum şi sancţionarea celor care deşi sunt autorizaţi nu respectă calitatea serviciilor.

La activitățile de control au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale (16 transport alternativ, 9 OUG 195/2002) în valoare de peste 24.600 de lei.

Ce au descoperit poliţiştii

Totodată, au fost identificați 8 conducători auto ce efectuau în mod ilegal transport de persoane, fără a deține copie conformă a autorizației de transport, context în care s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a acestui autovehicul, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare (7 transport alternativ + 1 taxi).

În cadrul activităților de control au fost retrase 14 certificate de înmatriculare (7 transport alternativ, 1 taxi, 6 alte autovehicule-pentru defecțiuni tehnice) și au fost reținute 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, concomitent cu încălcarea unei alte reguli privind circulația vehiculelor.

Acest tip de acțiuni vor fi organizate în permanență de către Brigada Rutieră și vor fi vizați atât conducătorii auto ce efectuează transport alternativ, cât și cei care efectuează transport de persoane în regim taxi, în vederea impunerii unui climat de ordine publică și siguranță rutieră pe drumurile publice din Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel