EXCLUSIV  Polițistul pedofil. Adevăratul EȘEC, trecut sub TĂCERE

Gestul polițistului care a ajuns să violeze în lift doi copii arată un mare eșec al Poliției. Pe măsură ce ancheta evoluează ies la iveală informații de necrezut, care reliefează modul în care un polițist cu antecedente a putut să avanseze de la Jandarmerie la Brigada Poliției Rutiere. 

Dumitru Coarnă spune că polițistul acuzat de pedofilie era încadrat în funcție operativă doar pe hârtie, el deservind de fapt șeful care l-ar fi adus după el de la Jandarmerie la Brigada Rutieră. 

"Domnul Vornicu are o problemă, în opinia mea. Acel polițist, în drept era în funcție operativă, dar în fapt era șoferul acestui om( Vornicu- n.r.).  Au venit împreună de la jandarmi, am înțeles că acest domn Vornicu l-a adus și pe acest individ. Din ce știu, nu intra în contact profesional, nu făcea activitate rutieră," a spus Dumitru Coarnă. 

Cazul arată trei lucruri foarte grave din Poliție:

1. Polițist doar pe hârtie

"Ceea ce șocheză este traseul similar pe care cei doi l-au avut: din Poliția Comunitară în Jandarmerie, apoi la Brigada Poliției Rutiere. Un abuz este faptul că el de fapt ar fi fost un simplu șofer dar de fapt era încadrat ca polițist operativ. Când oamenii se plâng că nu sunt destui agenți trebuie să știe că unul era plătit ca să-l plimbe pe șeful său dintr-o parte în alta. Adică îl dai jos din funcție pe procurorul general al României pe motiv că i se asigura paza până la Ploiești, în schimb acestui șefișor din Ministerul de Interne i se permit astfel de lucruri, are însoțitor permanent," a spus jurnalistul Val Vâlcu.

2. Rigurozitatea examenelor de promovare, de încadrare

"Dacă acest șef a venit din post în post cu țucălarul după el, cât de riguroase au fost examenele, testele ? " se întreabă Val Vâlcu. 

3. Antecedentele, trecute neobservate. Structurile de Protecție Internă nu s-au sesizat

"Când a rupt ciorapii unei femei cum au acționat structurile de Protecție Internă, din punct de vedere administrativ? Dacă din punct de vedere penal, dosarul se poate închide pentru că a existat o înțelegere și s-au împăcat, însă ancheta ar fi trebuit să fie continuată intern. Era totuși o molestare, ar fi trebuit făcute cercetări suplimentare și luate măsuri administrative. Nu pare să se fi făcut nimic din toate aceste lucruri," a mai spus Val Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel