Polițist rănit cu sabia. Carmen Dan, anchetă: Nu a avut casca de protecție

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi, la Iaşi, că a fost demarată o anchetă pentru a se afla de ce poliţistul care a fost rănit la Rădăuţi a participat la o misiune fără să aibă casa de protecţie. 

"Am fost şi l-am văzut pe colegul nostru. E într-o stare critică, dar stabilizat. Vreau să ştiţi că în acest moment este în cel mai bun loc pentru el unde să fie îngrijit. Este sub observaţie. Aşteptăm să vedem evoluţia lui în funcţie de celelalte complicaţii. Ne dorim să fie bine", a afirmat ministrul Carmen Dan. 

Ministrul de Interne a anunţat că a fost demarată o anchetă pentru a se afla de ce poliţistul a participat la o misiune fără să aibă casa de protecţie. 

"În ce context a fost posibil să fie prezent într-o misiune, să nu aibă casca, fie la el, asta rămâne să aflăm în cursul verificărilor care au fost deja demarate şi îmi doresc să fie finalizate cât mai repede", a spus Carmen Dan. 

Întrebată fiind de jurnalişti cum ar fi fost ajutat poliţistul dacă avea casca pe cap, aceasta a declarat că nu ar fi avut leziuni atât de grave. 

"De aici înainte, aici nu discutăm neapărat despre faptul că a participat la o misiune. Vedeţi şi dumneavoastră, datele sunt complet diferite faţă de situaţia lui Sorin Vezeteu (poliţistul care a fost înjunghiat mortal în Gara Burdujeni din Suceava în luna iulie a acestui an, n.r.). Eu cred că dacă ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atât de grave precum cele pe care le are acum. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat în ceea ce priveşte organizarea misiunii. Aici trebuie să identificăm. Şi mai spun încă o dată, sunt cel mai mare susţinător şi apărător al angajaţilor ministerului care îşi fac datoria şi care îşi înţeleg misiunea şi sunt foarte mulţi în acest minister, dar şi cea mai serioasă persoană care solicită sancţionarea celor care încalcă legea sau care fac un abuz", a declarat ministrul Afacerilor Interne. 

Întrebată fiind dacă faptul că poliţistul nu avea echipament a fost o eroare de sistem sau o eroare umană, ministrul a replicat: "Mai degrabă o eroare umană, însă nu m-aş pronunţa până nu se finalizează verificarea. 

[citeste si]

"Să ştiţi că avem tot interesul să o verificăm, să o finalizăm cât se poate de repede", a spus ministrul Carmen Dan. 

Ea a ţinut să infirme informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora nu sunt echipamente. 

"S-a spus că nu sunt echipamente. Vreau să ştiţi că această echipă de structură de elită a ministerului, Structura de Intervenţii şi Acţiuni Speciale beneficiază de echipament de intervenţie de ultimă generaţie. Este o licitaţie începută în anul 2015, care s-a concretizat prin punerea la dispoziţia acestei structuri atât în anul 2016 cât şi în anul 2017. Anul acesta a ajuns ultimul lot de de echipament balistic şi de protecţie pentru această structură care este una dintre cele mai specializate trupe de intervenţie a ministerului. Aşa cum ştiţi, luptătorii de la trupele speciale sunt cei care-i instruiesc şi pe poliţiştii din zona ordinii publice", a declarat Carmen Dan, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel