Pod luat de viitură în Vrancea. Sute de persoane au rămas izolate

Circa 250 de persoane din satul Voloşcani, comuna Vidra, au rămas izolate după ce podul de tunuri de pe DC 77, care făcea legătura între sat şi restul comunei, a fost luat de o viitură în noaptea de joi spre vineri, potrivit reprezentanţilor primăriei.

Localnicii, care aşteaptă construcţia acestui pod de mai mulţi ani, au fost revoltaţi de situaţie şi au spus că "nu mai acceptă improvizaţii".

"Din cauza ploilor torenţiale, podul de tunuri de pe DC 77, care făcea legătura între satul Voloşcani şi Vidra, a fost luat de ape în această noapte, iar oamenii au rămas izolaţi. Am vrut să intervin conform unei situaţii de urgenţă, dar localnicii au spus că nu mai acceptă improvizaţii. A fost o situaţie tensionată. Oamenii sunt revoltaţi şi nemulţumiţi pentru că aşteaptă de foarte mulţi ani acest pod, dar pentru poduri numai documentaţia durează enorm de mult. Am adus la cunoştinţă şi instituţiilor judeţene, la Prefectură şi Consiliul Judeţean. Momentan, urmează să facem o rută ocolitoare şi căutăm să remediem situaţia cu mijloace proprii", a declarat  primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie.

Potrivit acestuia, pentru podul de la Voloşcani există deja un contract de finanţare semnat, iar lucrările ar putea începe în acest an.

"Noi avem un proiect în derulare, a fost semnat contractul de finanţare pentru acest pod, însă, din cauza Ordonanţei de Guvern 114, a fost amânată licitaţia. Dar am garanţia fermă că anul acesta vom începe lucrările la acest pod", a mai spus Pintilie. 

Vezi și: Cod Galben de inundații în Brăila și Buzău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel