Pod Fetești, 15-18 august. CNAIR şi Poliţia Rutieră, măsuri de fluidizare a traficului

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), alături de cei ai Poliţiei Rutiere, anunţă pentru zilele următoare, aplicarea unor măsuri de fluidizare a traficului în zona punctului încasare a taxei de trecere a podului de la Feteşti.

În condiţiile în care, din cauza aglomeraţiei, pe sensul Bucureşti - Constanţa se creează ambuteiaje, CNAIR SA va schimba sensul de circulaţie pe una dintre benzile reversibile, traficul urmând a se desfăşura pe patru benzi în sensul Bucureşti - Constanţa şi pe două benzi în sensul Constanţa - Bucureşti. De asemenea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră) pe sensul Constanţa - Bucureşti se creează ambuteiaje, CNAIR SA va organiza un punct suplimentar de încasare, traficul urmând a fi dirijat şi prin spatele clădirii Agenţiei de Încasare Feteşti.

CNAIR, precizări despre peaj

CNAIR precizează că peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, situate pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa) poate fi achitat pe portalul www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile), precum şi la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS, la numărul 7577.

Trecerile achitate şi neutilizate pot fi folosite într-o perioadă de 12 luni de la data achitării. Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru două sau 20 de treceri. În acest context, utilizatorii trebuie să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 00:00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză. În acelaşi timp, pentru circulaţia pe reţeaua de drumuri naţionale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a acestei reţele). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel